Milfulles de pinya caramel·litzada a l'anís i gerds - Mil hojas de piña caramelizada al anís y frambuesas


Aquesta és una de les postres que vaig cuinar als tallers de cuina que imparteixo al mercat del Lleó de Girona,  És  una recepta que m'agrada molt, resulta molt vistosa i és  molt lleugera i molt fresca.  També és apta per a dietes d'aprimament, només heu de substituir el sucre i el licor  del macerat per algun edulcorant light i empolvorant  només  amb cacau pur enlloc del sucre glacé.  I  com  que es pot deixar preparada amb antelació  és molt pràctica per acabar un àpat que tinguis de compromís, una d'aquelles receptes que sempre va bé tenir en compte!

Esta es uno de los postres que cociné en los talleres de cocina que imparto en el mercado del León de Girona, Es una receta que me gusta mucho, resulta muy vistosa y es muy ligera y muy fresca. También es apta para dietas de adelgazamiento, sólo tienes que sustituir el azúcar y el licor del macerado por algún edulcorante light y espolvorear sólo con cacao puro en lugar de con azúcar glas. Y como se puede dejar preparada con antelación es muy práctica para terminar una comida que tengas de compromiso, una de esas recetas que siempre va bien tener en cuenta!


INGREDIENTS
1 pinya ben madura
1 copa d'anís o el licor que més us agradi
sucre per caramel·litzar
gerds


INGREDIENTES
1 piña bien madura
1 copa de anís o el licor que más os guste
azúcar para caramelizar
frambuesasRECEPTA

Pelem la pinya sense deixar cap trosset d'escorça dura, li  treiem el cor i la tallem a rodanxes ben fines, tan fines com pogueu.  Si no teniu un estri per treure el cor de la pinya podeu fer-ho un cop hagueu tallat les rodanxes, us serà més fàcil.

Posem les rodanxes de pinya a marinar amb l'anís, en el meu cas patxaran, al menys una hora a la nevera.

A l'hora de muntar fem una capa de pinya,  l'empolvorem amb sucre i la cremem amb un bufador per tal de caramel·litzar-la, a sobre posem una altra capa de pinya i la caramel·litzem igual que la primera i superposem una o dues capes més en funció del gruix de les nostres  rodanxes de pinya.  L'última capa la caramel·litzem i a sobre disposem gerds o maduixetes de bosc, finalment ho empolvorem  amb sucre  glaç o bé amb cacao pur en pols.
RECETA

Pelamos la piña sin dejar ningún trocito de corteza dura, le quitamos el corazón y la cortamos en rodajas bien finas, tan finas como podáis. Si no tenéis una herramienta para sacar el corazón de la piña podéis hacerlo una vez hayáis cortado las rodajas, os será más fácil.

Ponemos las rodajas de piña a marinar con el anís, en mi caso pacharán, al menos una hora en la nevera.

A la hora de montar hacemos una capa de piña, la espolvoreamos con azúcar y la quemamos con un soplete para caramelizar-la, encima ponemos otra capa de piña y la caramelizamos igual que la primera y superponemos una o dos capas más en función del grosor de nuestras rodajas de piña. La última capa la caramelizamos también y encima disponemos frambuesas o fresas de bosque, finalmente lo espolvoreamos con azúcar glas o bien con cacao puro en polvo.