jueves, 5 de marzo de 2015

Salsa Romesco (Salsa de calçots)


Avui us porto  una recepta que es increïble, la salsa dels calçots, la popular salsa romesco.És una salsa que va bé per multitud de receptes no només pels calçots que ara estan tan  de moda i a més en plena temporada, si no també per acompanyar verdures  a la brasa o al forn, peixos, carns a la planxa o a la brasa, fins i tot per condimentar  amanides!  És d’aquelles salses que van bé amb tot, agraden a tothom i a més és facilíssima de fer, una recepta d’allò més agraïda. 



Us animo a que la prepareu si no ho  heu fet mai,  ja veureu com us encantarà i es convertirà en fixa  en el vostre receptari. Jo des que la vaig preparar per primer cop no l’he tornat a comprar mai més,  la salsa romesco preparada a casa es molt més bona que les comercials, més sana i més econòmica, feu-me cas i feu-la a casa, m’ agraireu el consell!


Hoy os traigo una receta que es increíble, la salsa de los calçots, la popular salsa romesco.És una salsa que va bien con multitud de recetas no sólo con los calçots que ahora están tan de moda y además en plena temporada, sino también para acompañar verduras a la brasa o al horno, pescados, carnes a la plancha o a la brasa, ¡incluso para condimentar ensaladas! Es de esas salsas que van bien con todo, gustan a todo el mundo y además es facilísima de hacer, una receta de lo más agradecida.

Os animo a que la preparéis si no lo habéis  hecho nunca, ya veréis como os encantará y se convertirá en fija en vuestro recetario. Yo desde que la preparé por primera vez no lo he vuelto a comprar nunca más, la salsa romesco preparada en casa es mucho más buena que las comerciales, más sana y más económica, hacedme caso y hacedla en casa, me agradeceréis el consejo!



INGREDIENTS
1 Cabeça d’alls escalivats més un all cru
100 g  d’ametlles torrades i pelades
30 g d’avellanes torrades i pelades
4 o 5 tomates  madures
Oli d’oliva verge extra (aproximadament  un got)
1 llesca de pa torrat i xopat en  vinagre
1 culleradeta de  polpa de nyora o bé la polpa de 2 nyores remullades
Sal, pebre negre acabat de moldre i julivert



INGREDIENTES
1 Cabeza de ajos asados ​​más un ajo crudo
100 g de almendras tostadas y peladas
30 g de avellanas tostadas y peladas
4 o 5 tomates maduros
Aceite de oliva virgen extra (aproximadamente un vaso)
1 rebanada de pan tostado y empapado en vinagre
1 cucharadita de pulpa de ñora o bien la pulpa de 2 ñoras remojadas
Sal, pimienta negra recién molida y perejil





RECEPTA

Primer de tot cal escalivar els alls i les tomates i torrar el pa.  Preescalfem  el forn a 180º.

Pelem els alls i els posem a una safata de forn coberta amb paper de forn o amb una làmina de silicona o tefló.



RECETA

Lo primero es asar los ajos y los tomates y tostar el pan. Precalentamos el horno a 180º.

Pelamos los ajos y los ponemos en una bandeja de horno cubierta con papel de horno o con una lámina de silicona o teflón.




Netegem  les tomates i els hi fem  uns talls en forma de creu per la part de sota, això ens farà que desprès sigui molt fàcil pelar-les.  Les posem a la safata de forn amb els alls i també hi posem una llesca  de pa i ho coem tot al forn preescalfat. 


Limpiamos los tomates y les hacemos unos cortes en forma de cruz por la parte de abajo, esto hará que después sea muy fácil pelarlos. Los ponemos en la bandeja de horno con los ajos y también ponemos una rebanada de pan y lo asamos en el horno precalentado.



Els alls i el pa es faran abans que la tomata, cal anar vigilant i quan estiguin torrats treure’ls del forn  i reservar-los.

Los ajos y el pan se harán antes de que el tomate, hay que ir vigilando y cuando estén tostados sacarlos del horno y reservar.




Posem a un recipient adient per fer la picada amb una batedora els alls escalivats i l’all cru, les ametlles , les avellanes, el pa torrat que haurem  xopat amb vinagre, la polpa de nyora, les tomates escalivades i pelades, julivert, sal i pebre negre al gust i ho piquem tot tot.  Un cop ho tinguem ben picat anem afegint oli d’oliva verge extra sense deixar de batre, com si féssim una  maionesa, fins que la salsa tingui la textura que volem,  si us agrada més líquida hi posareu  més oli i si us agrada espessa menys.


No deixeu de fer aquesta salsa per que és fantàstica, us agradarà moltíssim  i ja veieu que és ben fàcil de fer!


Ponemos en un recipiente adecuado para hacer la picada con una batidora los ajos asados ​​y el ajo crudo, las almendras, las avellanas, el pan tostado que habremos empapado con vinagre, la pulpa de ñora, los tomates escalivados y peladas, sal y pimienta negra al gusto y lo picamos todo todo. Una vez lo tengamos bien picado vamos añadiendo aceite de oliva virgen extra sin dejar de batir, como si hiciéramos una mayonesa, hasta que la salsa tenga la textura que queremos, si os gusta más líquida pondréis más aceite y si os gusta espesa menos .

No dejéis de hacer esta salsa por que es fantástica, os gustará muchísimo y ya veis que es bien fácil de hacer!