Ajoblanco

Ajoblanco

Una sopa freda deliciosa, que encara fa calor i a migdia venen molt de gust, tan refrescants i lleugeres. Ja sabeu que a mi m'encanten les sopes, a l'hivern calentes i a l'estiu ben fresquetes, com aquesta vitaminada crema freda de pastanaga i taronja o les dues de carbassó que he estrenat aquest estiu, la crema freda carbassó amb menta i iogurt grec i el capuccino de carbassó i ricotta, tot i que també m'encanten les més clàssiques, com el gaspatxo o la vichyssoise.  Inclús per portar al tupper a l'oficina m'agraden aquestes sopes fredes, resulten súper pràctiques perquè no cal ni escalfar-les, són ràpides de menjar i no et deixen sensació de pesadesa, que si hem de continuar treballant resulta molt desagradable menjar coses pesades! L'ajoblanco és un clàssic que no falta cap estiu a casa meva, la coneixeu?  Si no es així no deixeu de provar-la, és una alternativa al gaspatxo ben original!
Una sopa fría deliciosa, que todavía hace calor y a mediodía aún apetecen mucho, tan refrescantes y ligeras. Ya sabéis que a mí me encantan las sopas, en invierno calientes y en verano bien fresquitas, como esta vitaminada crema fría de zanahoria y naranja o las dos de calabacín que he estrenado este verano, la crema fría calabacín con menta y yogur griego y el capuccino de calabacín y ricotta, aunque también me encantan las más clásicas, como el gazpacho o la vichyssoise. Incluso para llevar al tupper en la oficina me gustan estas sopas frías, resultan súper prácticas porque no hay ni  que calentarlas, son rápidas de comer y no te dejan sensación de pesadez, que si tenemos que seguir trabajando resulta muy desagradable comer cosas pesadas! El ajoblanco es un clásico que no falta ningún verano en mi casa, la conocéis? Si no es así no dejéis de probarla, es una alternativa al gazpacho muy original!



INGREDIENTS
200 gr d'ametlles crues
200 gr de molla de pa
1 dent d'all (podeu posar 2 si us agrada molt fort, pero si per dur a la feina no us ho recomano!jejeje)
aigua
oli d'oliva verge extra
vinagre de vi blanc
sal i pebre negre acabat de moldre

INGREDIENTES
200 gr de almendras crudas
200 gr de miga de pan  
1 diente de ajo (puede poner 2 si os gusta muy fuerte, pero si para llevar en el trabajo no os lo recomiendo! Jejeje)  
agua  
aceite de oliva virgen extra  
vinagre de vino blanco  
sal y pimienta negra recién molida


RECEPTA

Posem la molla de pa al vas de la batedora i la cobrim d'aigua ben freda, deixem que s'empapi.

Afegim al vas de la batedora les ametlles, l'all, una culleradeta de sal i un bon raig de vinagre i ho batem fins aconseguir una crema llisa.

Anem afegint l'oli poc a poc i sense deixar de batre per tal que s'emulsioni bé, una mica a ull, sins aconseguir la textura que volem, si volem fer-ho més lleuger podem posar més aigua.  Un cop ho tenim al nostre gust ho deixem refredar a la nevera.  

Ja heu vist que es facilíssim, podem servir-ho amb algun acompanyament com olives, pernil, meló...  i així tenim un plat més complet!



RECETA

Ponemos la miga de pan en el vaso de la batidora y la cubrimos de agua bien fría, dejamos que se empape.

Añadimos el vaso de la batidora las almendras, el ajo, una cucharadita de sal y un buen chorro de vinagre y lo batimos hasta conseguir una crema lisa.

Vamos añadiendo el aceite poco a poco y sin dejar de batir para que se emulsiona bien, un poco a ojo, senos conseguir la textura que queremos, si queremos hacerlo más ligero podemos poner más agua. Una vez lo tenemos a nuestro gusto lo dejamos enfriar en la nevera.
 
Ya habéis visto que se facilísimo, podemos servirlo con algún acompañamiento como aceitunas, jamón, melón ... y así tenemos un plato más completo!