Panellets

Panellets
La recepta de la setmana són... panellets variats!!  A mi m'encanten aquests dolços típics de Tots Sants, aquí a Girona a més son les festes majors, les fires de Santa Narcís, així que sempre tenim algun dinar familiar i els panellets no falten mai.  I des que tinc el nen que els faig jo a casa enlloc de comprar-los, s'ha convertit en un tradició i ens ho passem genial el primer cap de setmana de fires preparant els panellets per totes les festes, cada cop ens surten més bons!  Cada any hem anat introduint alguna variació, alguna originalitat com els panellets de curri que són els meus preferits o els de les especies del pumpkin pie, de diferents melmelades (casolanes per descomptat), no us perdeu aquests panellets, segur que us encantaràn i us sorprendràn!

Si sou de Girona i voleu fer-los aprofitant aquests dies de festa aneu a buscar els ingredients a la botiga SABORS del mercat del LLeó, la Teresa us atendrà de meravella i a més de ser la botiga que té els ingredients més bé de preu us farà un descompte del 10% si veniu de part meva, i la qualitat no cal dir-ho es insuperable!   Si no la coneixeu busqueu la seva parada, té un piló de  coses bones: xuxes, especies, fruita seca, ingredients de rebosteria selectes... una cova d'Alí Baba de coses delicioses!
La receta de la semana son ... panellets variados !! A mí me encantan estos dulces típicos de Todos los Santos, aquí en Girona además es la fiesta mayor, las ferias de San Narciso, así que siempre tenemos alguna comida familiar y los panellets no faltan nunca. Y desde que tengo el niño los hago yo en casa en lugar de comprarlos, se ha convertido en un tradición y nos lo pasamos genial el primer fin de semana de ferias preparando los panellets para todas las fiestas ¡cada vez nos salen más buenos! Cada año hemos ido introduciendo alguna variación, alguna originalidad como los panellets de curry que son mis favoritos o los de las especies del pumpkin pie, de diferentes mermeladas (caseras por supuesto), no os perdáis estos panellets ¡seguro que os encantarán y os sorprenderán!

So sois de Girona y queréis hacerlos aprovechando estos días de fiesta id a buscar los ingredientes a la tienda SABORES del mercado del León, Teresa os atenderá de maravilla y además de ser la tienda que tiene los ingredientes más baratoa os hará un descuento del 10% si váis de mi parte, y la calidad no hace falta decirlo es insuperable. Si no la conocéis buscad su parada, tiene un montón de cosas buenas: chuches, especias, frutos secos, ingredientes de repostería selectos ... ¡una cueva de Alí Baba de cosas deliciosas!

PanelletsINGREDIENTS
500gr de farina d'ametlla
400gr de sucre
200gr de moniato al forn (o patata bullida)
1 ou
Per aromatitzar o decorar
la ratlladura d'una llimona
melmelada d'aranyons i de mores ( o la que més us agradi)
curry de Madras
espècies del pumpkin pie (1/4 de cullereta de: gingebre, de clau  i de nou moscada i 1 cullereta de canyella)
ametlla en filets o en cubets
sucre per arrebossar  els panellets
un ou batut per pintar els d'ametlla.


INGREDIENTES  
500gr de harina de almendra  
400gr de azúcar  
200gr de boniato al horno (o patata hervida)  
1 huevo  
Para aromatizar o decorar  
la ralladura de un limón  
mermelada de arándanos y de moras (o la que más os guste)  
curry de Madrás  
especies del pumpkin pie (1/4 de cucharita de: jengibre, de clavo y de nuez moscada y 1 cucharadita de canela) 
almendra en filetes o en cubitos  
azúcar para rebozar los panellets
un huevo batido para pintar los de almendra.

Panellets

RECEPTA

Barregem tots els ingredients a un bol fins que estiguin ben integrats, excepte els que són per aromatitzar els diferents panellets. Desprès els dividim en tantes parts com tipus de panellets volem fer. (Jo aquest dia en vaig fer 4 tipus i em varen sortir uns 15 de cada, 60 panellets en total.

Amb un quart de la pasta barregem quasi tota la ratlladura de la llimona, deixem una mica per decorar els panellets un cop fets. fem boletes d'uns tres centimetres de diametre, a mi m'agrada que siguin petits, de queixalada. Arrebossem les boletes en sucre normal i jo en aquests faig una mica de foradet al mig a on un cop cuits possaré una mica de ratlladura de llimona per decorar i aromatitzar.

Amb el segon quart de la pasta posem 1/2 culleradeta de curri de Madràs, ha de tenir un regust molt subtil a curri que amb el sucre combina de meravella. Aquests són els meus preferits, tan aromàtics!  Fem boletes i les arrebossem de sucre.


RECETA

Mezclamos todos los ingredientes en un bol hasta que estén bien integrados, excepto los que son para aromatizar los diferentes panellets. Después los dividimos en tantas partes como tipos de panellets queremos hacer. Yo ese día hice 4 tipos y me salieron unos 15 de cada, 60 panellets en total.

Con un cuarto de la pasta mezclamos casi toda la ralladura del limón, dejamos un poco para decorar los panellets una vez hechos. hacemos bolitas de unos tres centimetros de diametro, a mí me gusta que sean pequeños, de bocado. Rebozamos las bolitas en azúcar normal y yo en estos hago un poco de agujero en medio donde una vez cocidos pondré un poco de ralladura de limón para decorar y aromatizar.

Con el segundo cuarto de la pasta ponemos 1/2 cucharadita de curry de Madrás, debe tener un sabor muy sutil a curry que con el azúcar combina de maravilla. Estos son mis preferidos, ¡tan aromáticos! Hacemos bolitas y las rebozamos de azúcar.


Panellets

La tercera part de la pasta la barregem amb les especies del pumpkin pie tradicional americà, si heu fet els panellets amb moniato us quedaran divins, a mi aquests em tornen boja, tan perfumats, aromàtics i saborosos, no puc parar de menjar-los!  Un cop ben barrejades les espècies amb la pasta dels panellets fem boletes, les arrebossem de sucre barrejat amb canyella i en  fem una marca al mig, amb el dit en horitzontal mateix, per distingir-los dels altres.

Per fer els de melmelada, barregem una culleradeta de melmelada d'aranyons i una de melmelada de mores (o la que us agradi) amb la pasta, en fem boletes, les arrebossem de sucre i en fem un foradet al mig amb el dit, a aquest foradet posem una punta de melmelada de mores.

Ara els d'ametlla, jo els faig en forma allargada, amb la pasta faig un churro allargat i tallo porcions, aleshores aquestes porcions es passen per ou batut i després s'arrebossen amb les ametlles, en el meu cas en bastonets.  Abans d'enfornar-los els pintem per sobre de les ametlles amb l'ou batut que ens ha quedat i empolvorem una mica amb sucre. 

Disposem els panellets en safates i els fem al forn preescalfat a 200º durant 10 minuts, en treure'ls no els hem de tocar durant uns minuts perquè estan tous i es podrien deformar, en refredar es tornaran durs per fora i es mantindran tendres i suaus per dins, divins! Vigileu perquè són un vici!!

La tercera parte de la pasta la mezclamos con las especies del pumpkin pie tradicional americano, si habéis hecho los panellets con boniato os quedarán divinos, a mí estos me vuelven loca, tan perfumados, aromáticos y sabrosos, ¡no puedo parar de comerlos! Una vez bien mezcladas las especies con la pasta de los panellets hacemos bolitas, las rebozamos de azúcar mezclado con canela y hacemos una marca en el medio, con el dedo en horizontal mismo, para distinguirlos de los demás.

Para hacer los de mermelada, mezclamos una cucharadita de mermelada de arándanos y una de mermelada de moras (o la que os guste) con la pasta, hacemos bolitas, las rebozamos de azúcar y hacemos un agujero en medio con el dedo, en este agujerito ponemos una punta de mermelada de moras.

Ahora los de almendra, yo los hago en forma alargada, con la pasta hago un churro alargado y corto porciones, entonces estas porciones se pasan por huevo batido y luego se rebozan con las almendras, en mi caso en bastoncitos de almendra. Antes de hornearlos los pintamos por encima de las almendras con el huevo batido que nos ha quedado y espolvoreamos con un poco con azúcar.

Disponemos los panellets en bandejas y los cocemos en el horno precalentado a 200º durante 10 minutos, al sacarlos no los debemos tocar durante unos minutos porque están blandos y se podrían deformar, al enfriarse se volverán duritos por fuera y se mantendrán tiernos y suaves por dentro, divinos! Vigilad porque son un vicio !!

Panellets