jueves, 16 de octubre de 2014

Pernilets de pollastre amb mel i mostassa - Jamoncitos de pollo con miel y mostaza

Pernilets de pollastre amb mel i mostassa - Jamoncitos de pollo con miel y mostaza
Avui una recepta de pollastre, que no en publico gaires i a casa en consumim bastant. És una carn molt gustosa, sucosa, econòmica i que agrada a tothom, i hi ha mil maneres diferents de preparar-la!  La d'avui és un clàssic a casa meva, la combinació de mel i mostassa està per morir-se de gust, tan cremosa, i amb el pollastre ens encanta, fins i tot al nen, no veieu  com suca el pa a la salsa!  A més es senzíllissima de fer, si no l' heu preparat mai no deixeu de cuinar aquesta recepta, ja veureu quina meravella, segur que es convertirà en fixa en el vostre receptari:

Hoy una receta de pollo, que no publico muchas y en casa lo consumimos bastante. Es una carne muy sabrosa, jugosa, económica y que gusta a todo el mundo ¡y hay mil maneras diferentes de prepararla! La de hoy es un clásico en mi casa, la combinación de miel y mostaza está para morirse de gusto, tan cremosa, y con el pollo nos encanta, incluso al niño, ¡no veas como moja el pan en la salsa! Además es sencillísima de hacer, si no la habéis preparado nunca no dejéis de cocinarla, ya veréis qué maravilla, ¡seguro que se convertirá en fija en vuestro recetario!


Pernilets de pollastre amb mel i mostassa - Jamoncitos de pollo con miel y mostaza
INGREDIENTS
3 cullerades de mostassa de Dijon
3 cullerades de mostassa a l'ancienne (amb el gra sencer)
3 cullerades de mel
2 cullerades de brou de pollastre (si queda massa sec es pot posar més)
1 cullerada d'oli d'oliva
3 branquetes de romaní fresc
10 pernilets de pollastre 
Per untar el pollastre
1 cullerada d'oli d'oliva
1 cullerada de mostassa a l'ancienne (de gra sencer)
sal i pebre negre  acabat de moldre



INGREDIENTES  

3 cucharadas de mostaza de Dijon  
3 cucharadas de mostaza a la ancienne (con el grano entero 
3 cucharadas de miel  
2 cucharadas de caldo de pollo (si queda demasiado seco se puede poner más)  
1 cucharada de aceite de oliva  
3 ramitas de romero fresco  
10 jamoncitos de pollo  
Para untar el pollo  
1 cucharada de aceite de oliva  
1 cucharada de mostaza a la ancienne (de grano entero)  
sal y pimienta negra recién molida


Pernilets de pollastre amb mel i mostassa - Jamoncitos de pollo con miel y mostaza


RECEPTA

Barregeu a un bol petit els ingredients per untar el pollastre, l'oli d'oliva i la mostassa a l'ancienne, salpebrem la barreja i amb ella untem bé els pollastre per tot arreu amb l'ajuda de les mans o amb un pinzell.

A un altre bol barregem la mostazza de Dijon, la mostassa a l'ancienne, la mel i el brou de pollastre i ho reservem.

Escalfem l'oli d'oliva a una paella a foc viu i posem el pollastre a marcar amb la pell cap a baix fins que quedi ben daurat, l'anem girant per tal que es faci per tots cantons. Anem disposant els pernilets a una safata d'anar al forn.

Quan estiguin tots els pernilets ben daurats afegim la barreja de mel i mostassa que teniem reservada i amb un cullera de fusta gratem el fons de la paella per desprendre els sucs del pollastre que hagin quedat enganxats i el suc resultant el tirem per sobre dels pernilets de pollastre i afegim també el romaní a la safata.


Ho enfornem amb el forn preescalfat a 180º durant uns 25-30 minuts, fins que estigui daurat i, en punxar el pollastre, el líquid que surti sigui clar. 

Ho servim calent acompanyat d'una bona barra de pa, patates o un flamet d'arròs bullit, ja veureu quina delícia!



RECETA

Mezclar en un tazón pequeño los ingredientes para untar el pollo, el aceite de oliva y la mostaza "a l'ancienne", salpimentamos la mezcla y con ella untamos bien el pollo por todas partes con la ayuda de las manos o con un pincel .

En otro bol mezclamos la mostazza de Dijon, la mostaza al ancienne, la miel y el caldo de pollo y lo reservamos.

Calentamos el aceite de oliva en una sartén a fuego vivo y ponemos el pollo a marcar con la piel hacia abajo hasta que quede bien dorado, la vamos girando para que se haga por todos lados. Vamos disponiendo los jamoncitos en una bandeja de horno.

Cuando estén todos los jamoncitos bien dorados añadimos la mezcla de miel y mostaza que teníamos reservada y con un cuchara de madera rascamos el fondo de la sartén para desprender los jugos del pollo que hayan quedado pegados y el jugo resultante lo tiramos por encima de los jamoncitos de pollo y añadimos también el romero a la bandeja.

Lo horneamos con el horno precalentado a 180 º durante unos 25-30 minutos, hasta que esté dorado y, al pinchar el pollo, el líquido que salga sea claro.

Lo servimos caliente acompañado de una buena barra de pan, patatas o un moldecito de arroz hervido, ¡ya veréis qué delicia!




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