Naps mini per a guarnició - Nabos mini para guarnición

Últimament estan arribant a la parada de La Coromina unes verdures meravelloses, com aquests naps en miniatura i en forma de boleta, moníssims  i, el que és més important, boníssims. Molt tendres, suaus i aromàtics, em vaig enamorar només de veure'ls!  Els he servit de guarnició d'unes galtes rostides al forn que properament us portaré i ens han encantat, són una guarnició estupenda, bons, originals i ben bonics, si teniu oportunitat proveu-los, us encantaran!

Últimamente están llegando a la parada de La Coromina unas verduras maravillosas, como estos nabos en miniatura y en forma de bolita, monísimos y, lo que es más importante, buenísimos. Muy tiernos, suaves y aromáticos, me enamoré sólo de verlos! Los he servido de guarnición de unas carrilleras asadas al horno que próximamente os traeré y nos han encantado, son una guarnición estupenda, buenos, originales y bien bonitos, si tenéis oportunidad probadlos, ¡os encantarán!
INGREDIENTS
1 manat de naps mini
sal i pebre negre acabat de moldre
3 cullerades de farina 
oli de gira-sol per fregir

INGREDIENTES 
1 manojo de nabos mini 
sal y pimienta negra recién molida 
3 cucharadas de harina 
aceite de girasol para freír


RECEPTA

Primer cal separar les fulles (que guardarem per una altra preparació) dels naps, rentem els naps, els pelem i els posem a coure coberts d'aigua o bé al vapor fins que siguin tendres. Els escorrem, els deixem a sobre d'un paper de cuina per tal que s'eixuguin i els reservem.

Aleshores posem a una bossa de plàstic les tres cullerades de farina, introduïm les boletes de nap a la bossa i ho remenem tot fins que quedin els naps ben coberts de farina. Aquesta manera d'enfarinar es perfecta, l'aliment agafa nomes la farina que li cal, estalviem farina i no embrutem res! 

Escalfem força oli a una paella per fregir els naps enfarinats i, un cop l'oli ben calent, anem posant els naps enfarinats per tandes fins tenir-los tots fregits. En treure'ls els anem posant a sobre de paper de cuina per tal que absorbeixi l'excés d'oli.

Es fregeixen de seguida, si ho volem preparar amb antelació podem deixar-los cuits i fregir-los a l'últim moment.  Els servim ben calents, queden perfectes com a guarnició de carns greixoses com el porc o l'ànec.


RECETA

Primero hay que separar las hojas (que guardaremos para otra preparación) de los nabos, lavamos los nabos, los pelamos y los ponemos a cocer cubiertos de agua o bien al vapor hasta que estén tiernos. Los escurrimos, los dejamos sobre un papel de cocina para que se sequen y los reservamos.

Entonces ponemos en una bolsa de plástico las tres cucharadas de harina, introducimos las bolitas de nabo en la bolsa y lo mezclamos todo hasta que queden los nabos bien cubiertos de harina. Esta manera de enharinar es perfecta, el alimento coge sólo la harina que necesita, ahorramos harina y no ensuciamos nada!

Calentamos abundante aceite en una sartén para freír los nabos enharinados y, una vez el aceite bien caliente, vamos poniendo los nabos enharinados por tandas hasta tenerlos todos fritos. Al sacarlos los vamos poniendo sobre papel de cocina para que absorba el exceso de aceite.

Se fríen enseguida, si lo queremos preparar con antelación podemos dejarlos cocidos y freírlos en el último momento. Los servimos bien calientes, quedan perfectos como guarnición de carnes grasas como el cerdo o el pato.