Puré de xirivia


Una altre descubriment del meu últim viatge a França, el passat carnaval. Una de les coses que més m'agrada de viatjar és provar nous sabors, combinacions sorprenents o  simplement maneres de fer diferents, no us passa? En aquest cas l'ingredient és una vella coneguda nostra, segur que tothom la posa al brou. En canvi sola no se sol cuinar practicament mai i és deliciosa, suau i cremosa,  una delicia, i fàcil, fàcil, fàcil, de veritat! Ho provareu?


INGREDIENTS

400 gr. de xirivia
50 gr de mantega 
un raig de llet 
sal i pebre al gust


RECEPTA

Pelem la xirivia, la netegem i la tallem a trossos. Desprès la posem a un cassó amb aigua que la cobreixi i ho portem a ebullició, ha de bullir un quart d'hora. Ha de quedar ben tendra, si cal la deixem bullir més temps.

Un cop la xirivia bullida ben tendra la posem a un colador per que quedi ben escorreguda, posem els trossos de xirivia escorreguts a un bol, amb la sal, la mantega que de seguida es fondrà amb l'escalfor de la verdura, i el raig de llet.

Amb una forquilla ho anem aixafant fins que ens quedi un puré ben fi. Ho provem de sal i pebre i n'afegim, si cal.

Ara només cal gratinar, posem el puré a un plat que pugui anar al forn i ho gratinem amb el forn preescalfat durant durant cinc minuts. Fins que estigui la superfície ben dauradeta, i ja ho tenim!  Un deliciós puré per acompanyar qualsevol plat de carn o bé de peix, és molt suau i una mica perfumat, molt i molt bo!

2 comentarios:

  1. Carai quina casualitat, sí! Com el que vam fer pel nostre dinar! El va preparar el meu home, o sigui que no et puc dir del cert si portava exactament els mateixos ingredients que el teu. Quedava molt bé, per acompanyar les galtes, perquè hi donava un contrast dolç molt i molt bo!! Així que ja el coneixies! Petons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí però no fa gaire, des del carnaval, a l'entrada de Cal miquel a Llo hi ha les fotos del que em varen preparar allà. Una abraçada!

      Eliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.