Pastanagues ecològiques de La Coromina amb tzatziki - Tzatziqui con eneldo i zanahorias ecológicas


Més receptes amb les estupendes verdures ecològiques de La Coromina. Ja sabeu que m'encanten els dips, aquestes salses per sucar triangles de blat o pa de pita. Doncs moltes vegades preparo bastonets de verdures per sucar en aquestes salses, queden fantàstics, aporten molt de sabor i frescor al plat, i color!  Normalment haig de tallar les verdures per fer els bastonets però en aquest cas no ha calgut, aquestes mini pastanagues són tan petitones que no cal tallar-les, i com us podeu imaginar són super tendres, dolces i gustoses, com petits caramelets. Mireu a la foto de sota la mida que tenen, tot just la mida de l'amplada de la ma!

Más recetas con las estupendas verduras ecológicas de La coromina. Ya sabéis que me encantan los dips, estas salsas para mojar triángulos de trigo o pan de pita. Pues muchas veces preparo bastoncitos de verduras para mojar en estas salsas, quedan fantásticos, aportan mucho sabor y frescura al plato ¡y color! Normalmente tengo que cortar las verduras para hacer los palitos pero en este caso no ha sido necesario, estas mini zanahorias son tan pequeñitas que no hay cortarlas, y como os puedéis imaginar son súper tiernas, dulces y sabrosas, como pequeños caramelitos. Ved en la foto de abajo el tamaño que tienen, apenas el tamaño de la anchura de la mano!




INGREDIENTS
1 manat de pastanagues, si pot ser mini o les més petites i tendres que trobeu. Si esteu per la província de Girona podeu comprar-les a La Coromina ja que a part de la parada del mercat del Lleó fan la cistella a domicili. Ja us he dit en alguna altra ocasió que no us penseu que son més cares, el manat surt a 1,5€!  Si no esteu per la meva zona us recomano que busqueu verdures ecològiques, val la pena, i a més fem consum responsable!
1 cogombre
1 all
1 iogurt grec
sal i  pebre
un raig de suc de llimona
4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
anet, si pot ser, fresc

INGREDIENTES 
1 manojo de zanahorias, a ser mini o las más pequeñas y tiernas que encuentre. Si está por la provincia de Girona pueden comprarlas en La Coromina ya que aparte de la parada del mercado del León reparten la cesta a domicilio. Ya os he dicho en alguna otra ocasión que no penséis que son más caras, el manojo sale a 1,5 €! Si no estáis por mi zona os recomiendo que busquéis verduras ecológicas, vale la pena, ¡y además hacemos consumo responsable! 
1 pepino 
1 ajo 
1 yogur griego 
sal y pimienta 
un chorro de zumo de limón 
4 cucharadas de aceite de oliva virgen extra 
eneldo, si puede ser, fresco

RECEPTA
Netegem el cogombre i el pelem parcialment, deixant part de la pell. Jo ho faig amb un pelador i dibuixo com ratlles.  Desprès hem de ratllar el cogombre amb un ratllador de forat gruixut. no val fer-ho amb la picadora, trauria massa aigua.
Un cop el cogombre ratllat l'anem posant a un drap per tandes, no tot de cop,  emboliquem amb el drap el cogombre ratllat i l'escorrem molt bé a sobre de la pica, per treure el màxim de líquid possible. Ho repetim dos o tres vegades fins acabar tot el cogombre ratllat.

RECETA 
Limpiamos el pepino y lo pelamos parcialmente, dejando parte de la piel. Yo lo hago con un pelador y lo hago como a rayas. Después debemos rallar el pepino con un rallador de agujero grueso. no vale hacerlo con la picadora, sacaría demasiada agua. 
Una vez el pepino rallado la vamos poniendo en un paño por tandas, no todo de golpe, envolvemos con el paño el pepino rallado y lo escurrimos muy bien encima de la pila, para sacar el máximo de líquido posible. Lo repetimos dos o tres veces hasta terminar todo el pepino rallado.


Triturem l'all amb un premsa-alls o bé al morter.
Barregem el cogombre ratllat i escorregut amb el iogurt grec, la sal, el pebre, l'anet, l'all, el raig de llimona  i l'oli d'oliva. Ho remenem molt bé per que quedi tot ben integrat i lligat. Reservem aquest tzatziki.
Ara anem a preparar les pastanagues, tallem els extrems i les netegem a sota l'aixeta fregant-les amb un raspall o un fregall. Jo tinc un fregall que faig servir només per netejar verdures que faig sense pelar, com patates, pastanagues quan són ben tendres...  Aquestes pastanagues són tendríssimes i petitones, pràcticament no tenen pell, si feu servir pastanagues normals feu com normalment faríeu, pelant-les o raspant-les bé.
Nomes queda muntar el plat, podeu posar unes quantes pastanagues clavades al tzatziki i la resta a un bol per que cada qual les vagi agafant. Nomes queda acompanyar-ho d'una bona cervesa i, si pot ser, una terrasseta amb vistes al mar, una bona ombra, la brisa fresca i l'olor a sal i a pins...  I molt bona companyia, que aquestes salses són ideals per compartir amb amics  estones de relax, que vagi de gust!
Si també us encanten els dips com a mi no deixeu de veure aquests duo de dips: de Harissa i de pesto de festucs són ben originals i estan de vici, igual que aquest hummus de carbassa amb sàlvia.

Triturar el ajo con un prensa-ajos o con el mortero.
Mezclamos el pepino rallado y escurrido con el yogur griego, la sal, la pimienta, el eneldo, el ajo, el chorro de limón y el aceite de oliva. Lo mezclamos muy bien para que quede todo bien integrado y ligado. Reservamos este tzatziki.
Ahora vamos a preparar las zanahorias, cortamos los extremos y las limpiamos bajo el grifo frotándolas con un cepillo o un estropajo. Yo tengo un estropajo que uso sólo para limpiar verduras que hago sin pelar, como patatas, zanahorias cuando son muy tiernas ... Estas zanahorias son tiernísima y pequeñitas, prácticamente no tienen piel, si usáis zanahorias normales haced como normalmente haríais, pelando o raspandolas bien.
Sólo queda montar el plato, podéis colocar unas cuantas zanahorias clavadas en el tzatziki y el resto en un bol para que cada cual las vaya cogiendo. Sólo queda acompañarlo de una buena cerveza y, si puede ser, una terraza con vistas al mar, una buena sombrita, la brisa fresca i el olor a salitre i a pinos... Y muy buena compañía, que estas salsas son ideales para compartir con amigos momentos de relax... que aproveche!
Si también os gustan los dips como a mi no dejéis de ver estos duo de dips: de Harissa i de pesto de pistachos     son bien originales y están de vivio, igual que este hummus de calabaza con salvia.

7 comentarios:

  1. Que buena pinta y que original, No lo he probado nunca pero voy a poner remedio ya, me ha gustado mucho. Besos Juani

    ResponderEliminar
  2. una combinació fantàstica, Pilar! Justament ahir vaig fer tzatztiki, també, el tinc pendent per publicar al blog. Amb crudités de pastanaga, i si són ecològiques, ha de ser boníssim!!

    ResponderEliminar
  3. El tzatziki m'encanta! I acompanyat de verdures tan tendres és com és millor.

    ResponderEliminar
  4. Me encanta, es ideal para una cena ligera y seguro que además rico, riquísimo¡¡

    ResponderEliminar
  5. Aquest truc d'escórrer el cogombre amb el drap és genial, em feia mandra fer tzatziki perquè calia deixar escórrer el cogombre força temps, però així tens aquesta salsa feta en un moment. Gràcies per la idea, Pilar. Petons.

    ResponderEliminar
  6. Es un dip molt sà. Les pastanagues han de ser molt tendres i gustoses.
    Petons.

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.